Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den jazyků a Den Evropy

3. 10. 2023

Dne 27.9. 2023 se na naší škole konala první část projektu. Program se skládá ze dvou složek –projektu s názvem „Evropské země a jejich jazyky“, který proběhl v září . Žáci jej budou prezentovat v květnu, kdy se bude konat projekt „Den Evropy“.

Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně rozsáhlou akci, první přípravy začaly již teď v září. Žáci 8. a 9. ročníku si vybrali jeden evropský stát. Následně začali všichni shromažďovat materiál ke státům - a to z hlediska zeměpisného, historického, lingvistického apod. Jednalo se tedy například o pohlednice, různé drobnosti, které si přivezli z návštěvy státu, materiály z tisku, základní zeměpisně politické informace, ale také stručný slovníček se základními konverzačními obraty.

V den „D“ přinesli žáci nashromážděné informace a materiály do školy a vytvořili z nich souhrnné „koláže“, tj. výsledné projekty, které budou sloužit k výzdobě školy. Práce na kolážích je velmi zdařilá, žáci pracovali samostatně s dopomocí učitele, vyhledávali informace, doplňovali do slepé mapy…

Na žáky 8. a 9. tříd čeká kromě práce na projektu ještě další akce. Úkolem je jednoduše prezentovat stát v anglickém jazyce a připravit  zábavný i vědomostní program pro žáky 1.- 7. tříd, který proběhne právě v květnu.

Fotoalbum