Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preventivní programy

12. 3. 2024

Dne 7. 3. 2024 se žáci 3. a 5. třídy zúčastnili preventivních programů, které si pro žáky připravila metodička prevence Mgr. Gabriela Mrázková z KPPP Zlín.

3. tř. – On-line ZOO

Cílem programu bylo dětem zábavnou formou objasnit nástrahy internetu.

Děti se nejdříve seznámily s názvy aplikací, které se dají zahrnout do skupiny sociálních sítí, poté shlédly pohádku z prostředí moderní zoologické zahrady, kde mají zvířata mobily a počítače. Na modelových situacích zvířátek si děti ve skupinkách vysvětlovaly chyby, kterých se zvířátka dopustila (např. hroch se vyfotil v plavkách, poslal fotografii kamarádovi a ten ji s negativním komentářem dal na Facebook). Následně se děti snažily přijít na to, jak situaci napravit. Moc rády se podělily o své vlastní zážitky s internetem.

5. tř. – Zdravý životní styl

Co je to životní styl, co je zdravé a co nám škodí?

O tom všem si děti povídaly s metodičkou prevence a snažily se hledat, co je v jejich životě zdravé a nezdravé. Vše bylo velmi pěkně připraveno pomocí her a skupinové práce – „Místa si vymění“, „Pravda a lež“. Ve skupinách vytvořily dva plakáty. Jeden s faktory, které pozitivně ovlivňují naše zdraví a druhý s faktory, které ho ovlivňují negativně. Na závěr si povídaly o potravinách na „zdravém talíři“ a porovnávaly s vlastním jídelníčkem. Během programu diskutovaly na dané téma, vzájemně spolupracovaly a plnily zadané úkoly, program následně hodnotily velmi kladně.

Fotoalbum