Jdi na obsah Jdi na menu
 


61. společenský ples

9. 3. 2023

Neoddělitelnou součástí devátého ročníku je tradiční ples školy s předtančením budoucích absolventů.

I letos na podzim začali pod taktovkou paní Mgr. Zdeňky Uřičářové naši deváťáci nacvičovat polonézu.

Dohromady se dalo celkem 8 párů. Někteří žáci či žákyně si povolali tanečníky z vlastních řad, a tak jsme nemuseli smutnit, když pár deváťáků přepadla tréma a stud a tančení se rozhodli neúčastnit.

Barvy celého večera se nesly v nádherné tmavě modré a bílé. Takto byl vyzdoben sál i žáci, za což je potřeba poděkovat každému, který nejednou vzal do ruky nůžky, kladívko, jehlu a nit, ale také všem, kteří jakkoliv přispěli ke kráse celého večera. Chlapce zdobili motýlci v domluvené barvě, děvčata se zase proměnila v okouzlující princezny v dlouhých bílých róbách, úchvatném líčení a nádherných účesech.

Večer 25. února se v plném sálu místního kulturního domu rozezněla hudba a propuklo veselí. Po uvítání a proslovu třídní učitelky Mgr. Žanety Gabrielové páry ladně předvedly, co se za 4 měsíce naučily a jedno oko nezůstalo suché. Maminky nestíhaly tahat kapesníčky ze svých kabelek, tatínci se naopak dmuli pýchou.

Kousek před půlnocí ještě deváťáci pobavili hosty tzv. půlnočním překvapením, které pilně tajně nacvičovali.

Na samém závěru si členové Spolku rodičů, jakožto organizátoři a také všichni, kteří se na přípravě tohoto večera podíleli, mohli podat ruce, na znamení, jak se vše krásně povedlo.

Za organizaci škola děkuje nejen zmíněnému Spolku rodičů, ale také samotným rodičům všech tanečníků, zaměstnancům školy a všem, kteří přidali ruku k dílu.